Αρχική σελίδα Νέα - Ανακοινώσεις ΜΙΑ ΗΡΩΙΔΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΧΩΡΙΟΥ

ΜΙΑ ΗΡΩΙΔΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΧΩΡΙΟΥ

Μια ηρωίδα στο σχολείο του Καλού Χωριού, video

Μια ηρωίδα στο σχολείο του Καλού Χωριού, video

Όλα τα παιδιά έχουν σαν επιδίωξη τους να γνωρίσουν κάποια στιγμή από κοντά τον άνθρωπο εκείνο που έχει γράψει τα βιβλία που τους κρατούν συντροφιά, τα κάνουν να χαμογελούν, να δακρύζουν, να προβληματίζονται και να αγαπούν την ανάγνωση. Όταν δεν ο άνθρωπος αυτός έχει και την ευθύνη της δημιουργίας των εικόνων που συνοδεύουν τα βιβλία αυτά τότε η χαρά τους γίνεται διπλάσια, τετραπλάσια ακόμα και δεκαπλάσια και την δείχνουν με όλους τους τρόπους.

Αυτό ακριβώς έγινε  το πρωί της Πέμπτης 12 Μαρτίου και την Παρασκευή 13 του μήνα από τα παιδιά του Δημοτικού σχολείου Καλού Χωριού το όποιο επισκέφθηκε η αγαπημένη σε όλους Λήδα Βαρβαρούση εικονογράφος και συγγραφές σε μια σειρά παιδικών βιβλίων που όλοι μας έχουμε κάποιο από αυτά στην παιδική βιβλιοθήκη μας εισπράττοντας πολύ χαρά και αγάπη από τα ίδια τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου.

_D200027 S1420072

Είναι μια ξεχωριστή συγκυρία η πρόσκληση της Λήδας Βαρβαρούση στο σχολείο μας , γιατί οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά την Ελληνίδα υποψήφια για το βραβείο Άντερσεν 2016 στην κατηγορία της εικονογράφησης παιδικών βιβλίων!!! Το βραβείο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, ένα χρυσό μετάλλιο, είναι η ανώτερη διεθνής αναγνώριση για δημιουργούς παιδικών βιβλίων , γι αυτό και λέγεται το «μικρό Νόμπελ» είπε μεταξύ άλλων στην παρουσίαση που έκανε στους μαθητές του σχολείου για την φιλοξενούμενη τους η διευθύντρια Άννα Παταεράκη η οποία παρουσίασε και το έργο της Λήδας Βαρβαρούση.

Η ίδια έπαιξε με τα παιδιά, γέλασε, τραγούδησε, τους μίλησε για τους ήρωες των βιβλίων της, χθες σε αυτά των τριών πρώτων τάξεων και σήμερα σε αυτά των μεγαλυτέρων ενώ το απόγευμα της Παρασκευής θα παρουσιάσει στο βιβλιοπωλείο «ΤΟ ΑΛΦΑΒΗΤΑΡΙ» το νέο της βιβλίο «Ένα πουλί στην ?πρίζα.» Ανάμεσα στις πλούσιες δράσεις που έγιναν στο σχολείο του Καλού Χωριού η ΑΝΑΤΟΛΗ μίλησε μαζί της για την  δύναμη του βιβλίου, την έμπνευση της και για τα παιδιά της περιφέρειας και το πώς τα ίδια δέχονται τις διάφορες επιρροές τους.

«Το βιβλίο έχει την δύναμη που δεν έχουν άλλοι τρόποι ψυχαγωγίας, τηλεόραση, ιντερνετ, ηλεκτρονικά παιχνίδια. Δεν είμαι απόλυτη ώστε να λέω μόνο ότι ό ένας τρόπος είναι ο σωστός, υπάρχουν πολλοί τρόποι, και όλοι οι τρόποι και τα μέσα δίνουν και θετικά μηνύματα αλλά και αρνητικά. Με το βιβλίο μπορεί ο κάθε ένας να έχει τον δικό του χρόνο, όλα τα άλλα μας τρέχουν λίγο,  και ακλουθούμε τους δικούς τους χρόνους.

_D200027

Το βιβλίο δίνει μια ελευθερία που είναι πολύ σημαντική για όλους μας.» Για τα απιδιά στην περιφέρεια είπε ότι ζουν με λιγότερο άγχος και πίεση χρόνου, ζουν δίπλα στην φύση και έχουν όμορφους τόπους να δουν καθημερινά σε αντίθεση με τα απιδιά στα μεγα΄λα αστικά κέντρα.

Σε ότι αφορά την σχέση της με τους πρωταγωνιστές των βιβλίων της που είναι τα ζώα ως επί το πλείστον  είπε πως από μικρή είχε μια πολύ καλή σχέση με αυτά, της άρεσε να μιλάει σε αυτά και είχε πάντα την εντύπωση της καλής επικοινωνίας μαζί τους.

«Στην προσπάθεια μου να γράψω ή να ζωγραφίσω βγαίνει από μέσα μου η ανάγκη να εκφραστώ μέσα από τα ζώα και είναι πιο εύκολο να περάσουμε μηνύματα μέσα από αυτά χωρίς να θίξουμε κανένα.» είπε μεταξύ άλλων.

S1420085

Στο καλό Χωριό βρέθηκε και ο σύμβουλος Γιώργος Μαμάκης ο οποίος είπε ότι είναι σπουδαίο να συναντούν τα απιδιά τους δημιουργούς των βιβλίων που διαβάζουν και τόνισε την πολύ καλή δουλειά που γίνεται και στο σχολείο του καλού Χωριού.

ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ