Αρχική σελίδα Νέα - Ανακοινώσεις 3ος ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

3ος ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

3ος ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

Για τρίτη χρονιά οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ διοργανώνουν ετήσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα φιλαναγνωσίας με τη μορφή διαγωνισμού. Θέμα του φετινού Μαραθωνίου «Μαθαίνω την ιστορία, το περιβάλλον, τον άνθρωπο».

3ος ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

.

Πώς θα «τρέξουν» οι μαθητές/τριες στον 3ο Μαραθώνιο
? Τα παιδιά κάθε τμήματος διαβάζουν συγκεκριμένα βιβλία και απαντούν σε ερωτήσεις.
? Τα παιδιά της  Β΄ Δημοτικού επιλέγουν να διαβάσουν είτε τα βιβλία: 1. Ο βάτραχος και το φιλί της Εύης Γεροκώστα, 2. Ένας ασπρόμαυρος ζωγράφος της Λίνας Μουσιώνη, 3. Ο βασιλιάς λύκος της Ιωάννας Μπαμπέτα και συζητούν για τη διαφορετικότητα και τα στερεότυπα
είτε τα βιβλία: 1. Το ξωτικό που ήθελε να ψηλώσει της Καλλιόπης Εμμανουηλίδου, 2. Ο κύριος Κιουκ έχει λόξιγκα της Μαρίας Ρουσάκη, 3. Το φαγητό δεν είναι μόνο για να χορταίνουμε της Ελένης Χαρατσή-Γιωτάκη και συζητούν για την υγιεινή διατροφή (αγωγή υγείας).

? Τα συμπληρωμένα ερωτηματολόγια θα συγκεντρώνονται από τον εκπαιδευτικό του κάθε τμήματος και θα πρέπει να σταλούν στις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ έως τις 28 Μαρτίου 2014.
? Τα παιδιά που απάντησαν σωστά στις ερωτήσεις θα μπουν σε κλήρωση και πέντε (5) παιδιά από κάθε τάξη (συνολικά 30 παιδιά) θα κερδίσουν πλούσια δώρα.
? Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο και θα είναι ανοιχτή στο κοινό. Η ακριβής ημερομηνία θα ανακοινωθεί αργότερα.
? Τα σχολεία που θα συμμετάσχουν θα μπουν σε κλήρωση, ώστε δέκα (10) από αυτά να παραλάβουν τιμής ένεκεν περισσότερους από 100 τίτλους βιβλίων για τη βιβλιοθήκη τους.
? Οι συγγραφείς των βιβλίων του Μαραθωνίου μπορούν να επισκεφτούν διάφορα σχολεία, εφόσον τα σχολεία το δηλώσουν και αφού προηγηθεί συνεννόηση.